آموزش کامل آپدیت بایوس انواع مادربرد ها(۳)

آموزش کامل آپدیت بایوس انواع مادربرد ها(۳)

قسمت سوم آموزش کامل آپدیت بایوس انواع مادربرد ها 


 

آپدیت کردن بایوس مادربرد های گیگابایت ( Gigabyte )

 

در این بخش قصد داریم به بررسی روش های به روز رسانی BIOS در مادربرد های ساخته شده توسط کمپانی Gigabyte بپردازیم.

 

ابتدا به این نکته مهم اشاره میکنم که تا با مشکلی مهمی که حتماً با بروز رسانی BIOS قابل حل است مواجه نشده اید اقدام به فلش BIOS مادربرد خود نکنید چون Flash حتی در امن ترین شرایط نیز خالی از خطر نیست.

 

برای مادربرد های Gigabyte سه روش Flash وجود دارد یک روش از طریق سیستم عامل ویندوز و نرم افزار@BIOS ، روش دیگر از طریق DOS و روش آخر از طریق نرم افزار Q-Flash که توسط کمپانی Gigabyte ارایه شده و خوبی عمل میکند.

 

لازم به ذکر است به روز رسانی از طریق نرم افزار Q-Flash دقیقاً از همان الگوریتم به روز رسانی از طریق DOS پیروی میکند اما با ظاهری متفاوت و سهولت بیشتر لذا توصیه میشود کاربران در مورد محصولات Gigabyte به جای استفاده از روش DOS از نرم افزار Q-Flash بهره گیرند ما نیز در این مقاله تنها به توضیح کامل Q-Flash و @BIOS خواهیم پرداخت.

 

 

روش اول از طریق سیستم عامل ویندوز و نرم افزار@BIOS  :

 

مهم : اکیدا به این نکته اشاره میکنم که تا حتی الامکان کاربران از این روش استفاده ننمایند بدین دلیل که در اکثر مواقع هنگام استفاده از این روش فلش بصورت کامل انجام نمیگیرد و سیستم دچار ناپایداری و مشکل Boot خواهد شد.

 

اما در توضیح این روش باید گفت که کاربر ابتدا باید وارد BIOS شده و گزینه Load Optimized Defaults را اجرا و پس از ذخیره CMOS از BIOS خارج شود سپس با وارد شدن به سیستم عامل آخرین نسخه از نرم افزار @BIOS را از وبسایت رسمی کمپانی Gigabyte دانلود و نصب کند بعد از اتمام این مرحله کاربر باید حافظه را از تمام نرم افزار های جانبی مثله Anti-Virus و غیره پاک کند، در آخر کاربر با ورود به نرم افزار @BIOS با تصویر زیر مواجه میشود :

 

http://www.shahrsakhtafzar.com/images2/BIOS/gigabyte/1.jpg


حال کاربر باید گزینه Update New BIOS را انتخاب و آدرس آخرین BIOS مادربرد خود را که در دیسک سخت ذخیره کرده است به @BIOS بدهد سپس با زدن گزینه Yes و کمی صبر BIOS شروع به Flash میکند و کاربر با تصویر زیر مواجه میشود :

 

http://www.shahrsakhtafzar.com/images2/BIOS/gigabyte/2.jpg


لازم به ذکر است اگر به هر دلیلی عملیات Flash ناتمام بماند به احتمال قوی کامپیوتر دیگر Boot نخواهد شد.

 

اما اگر عملیات با موفقیت پایان پذیرد کاربر تصویر زیر را مشاهده خواهد کرد و بعد از مشاهده این تصویر کاربر باید از برنامه خارج شده و کامپیوتر را دوباره راه اندازی نماید.

 

http://www.shahrsakhtafzar.com/images2/BIOS/gigabyte/3.jpg


بعد از عملیات فلش کاربر حتماً باید بار دیگر وارد BIOS شده و گزینه Load Optimized Defaults را اجرا و پس از ذخیره CMOS از BIOS خارج شود.

 

 

اما روش دوم و با استفاده از نرم افزار Q-Flash :

 

در این روش کاربر ابتدا باید آخرین BIOS مربوط به مادربرد خود را از وبسایت رسمی کمپانی Gigabyte دانلود و در یک Floppy کپی نماید بعد از این مرحله کاربر باید وارد BIOS شده و با زدن کلید F8 وارد صفحه مخصوص نرم افزار Q-Flash شود، در زیر نمایی از نرم افزار Q-Flash را مشاهده میکنید :

 

http://www.shahrsakhtafzar.com/images2/BIOS/gigabyte/4.jpg


حال کاربر با انتخاب گزینه Load Main BIOS from Floppy باید BIOS جدیدی را که قبلاً در Disk Floppy کپی کرده است مشاهده و انتخاب نماید سپس با فشردن کلید Enter در صفحه جدید BIOS جدید داخل Floppy Disk شروع به Load شدن از Floppy به داخل حافظه اصلی میکند و کاربر صفحه زیر را مشاهده  مینماید :

 

http://www.shahrsakhtafzar.com/images2/BIOS/gigabyte/5.jpg


در پایان Load شدن از کاربر سؤال میشود که آیا تمایل به بروز رسانی BIOS را دارد یا خیر، با انتخاب کلید Y از صفحه کلید عملیات Flash شروع میشود لازم به ذکر است همانند قبل اگر به هر دلیلی عملیات Flash ناتمام بماند به احتمال قوی کامپیوتر دیگر Boot نخواهد شد.

 

پس از اتمام موفقیت آمیز عملیات فلش کاربر با پیغام زیر مواجه میشود :

 

http://www.shahrsakhtafzar.com/images2/BIOS/gigabyte/6.jpg


حال کاربر باید با زدن کلید ESC و انتخاب Yes سیستم خود را Reset کند.

 

بعد از عملیات فلش کاربر حتماً باید وارد BIOS شده و گزینه Load Optimized Defaults را اجرا و پس از ذخیره CMOS از BIOS خارج شود.

 

تصاویر نشان داده شده در این بخش مربوط به نرم افزار Q-Flash برای مادربرد های Dual BIOS کمپانی Gigabyte میباشد اما در مورد مادربرد های Single BIOS نیز روند کار و گزینه ها در Q-Flash دقیقاً به همین ترتیب میباشند.

 

نکته مهم : معمولا BIOS های جدید در یک فایل با پسوند Zip ارایه میشوند که شامل چندین فایل میباشد اما باید به این نکته توجه داشت که فایل اصلی یعنی BIOS جدید شما فایلی با پسوند .Fx میباشد که در اینجا x یک عدد است و نشانگر BIOS Version میباشد.

 

نکته مهم : حتماً دقت نمایید که BIOS مربوط به مادربرد خود را دریافت و اقدام به فلش نمایید در غیر ایس صورت نیاز به استفاده از گارانتی پیدا خواهید خواهید کرد!!


 

آموزش آپدیت کردن بایوس مادربرد های MSI

 

در این قسمت قصد آموزش دادن آپدیت کردن بایوس مادربرد های MSI داریم . اما قبل از اینکه مراحل آپدیت کردن را شروع کنیم باید به این نکته اشاره کرد که در صورتی که تنظیمات خاصی به صورت دستی اعمال کرده اید آن ها ذخیره کنید ! چراکه بعد از آپدیت کردن بایوس تمامی تنظیمات بایوس شما از دست خواهد رفت و به تنظیمات کارخانه باز می گردد .

 

آپدیت کردن بایوس با استفاده از نرم افزار 3 MSI Live Update :

 

برای آپدیت کردن بایوس مادربرد خود از این طریق مراحل زیر را انجام دهید : ( برای انجام بعضی از مراحل این عملیات شما نیاز به متصل بودن به اینترنت دارید )

 

1) ابتدا نرم افزار MSI Live Update 3 را از اینجا دریافت نمایید .

2) نرم افزار را نصب کرده و کامپیوتر خود را ریستارت کنید .

3) به محلی که نرم افزار Live Update 3 را نصب کردید رفته و فایل MSI.htm را با مرورگر Internet Explorer باز کنید .

4) در پنجره باز شده به دلیل وجود سیستم امنیتی مرورگر Internet Exloprer و نشان داده نشدن بعضی از امکانات در صفحه ، مطابق شکل گزینه Allow Blocked Content را انتخاب کنید . 



5) گزینه Live BIOS را انتخاب کرده و دکمه Yes را فشار دهید .


6) سپس بر روی Connect To MSI کلیک کنید .

7) در پنجره باز شده نسخه فعلی بایوس شما و نیز نسخه جدید آماده برای مادربورد شما نمایش داده خواهد شد . برای آپدیت کردن بایوس خود به این نسخه بر روی "InstallShield Wizard" کلیک کنید .


8) دکمه Install را فشار دهید . توجه داشته باشید که شما می توانید عملیات آپدیت و فلش کردن را در ویندوز یا DOS انجام دهید که ما در اینجا آموزش را با آپدیت کردن در ویندوز ادامه می دهیم .

9) دکمه Next را فشار دهید .

10) سر انجام دکمه Start را بزنید .

11) یک فلاپی برای ایجاد دیسک کمکی برای استفاده در مواقع ضروری در فلاپی درایو قرار داده و کلیک Next را فشار دهید .

12) بایوس شما در حال آپدیت شدن است !


13) بعد از آپدیت شدن بایوس ، YES را فشار داده تا سیستم دوباره بوت شود .



14) بایوس سیستم شما آپدیت شده است !

 

آپدیت کردن بایوس با استفاده از Live Update Online :

 

Live Update Online ابزاری برای آپدیت کردن بایوس به صورت اتوماتیک و آنلاین است که در زیر مراحل آپدیت کردن بایوس از این طریق را آموزش خواهیم داد : ( برای استفاده از این روش می بایست در طول زمان آپدیت به اینترنت متصل باشید )

 

1) ابتدا به اینجا رفته و مشخصات مورد نیاز برای آپدیت کردن بایوس از این طریق را مطالعه کنید .

2) پس مطالعه در صورتی که مایل به ادامه آپدیت هستید برای روی " Yes, I would like to try it at my own risk. "  کلیک کنید .

3) همان گونه که در شکل زیر مشاهده می کنید برنامه مورد نیاز Live Update Online بروی سیستم شما دانلود می شود . ( این مرحله ممکن است چند دقیقه طول بکشد )


4) در پنجره باز شده دکمه Install را فشار دهید .


5) بعد از اتمام دانلود بر روی دکمه Continue کلیک کنید .


6) در این مرحله باز هم یک پنجره به صورت Pop-Up باز شده که در آن می بایست بر روی "Search the newest drivers now."  کلیک کنید .


7) همان گونه که در شکل می بینید در این مرحله دو گزینه متفاوت ظاهر می شود که شما می توانید با توجه به شرایط خودتان از یکی از این دو گزینه استفاده کنید ( در صورتی که به دنبال نسخه جدید بایوس مادربورد خود هستید گزینه Search For New Versions ( different) versions onlye"" را انتخاب کنید و سرانجام دکمه Apply را فشار دهید .

8) مواردی که می خواهید آپدیت کنید را تیک بزنید که در اینجا برای آپدیت کردن بایوس مادربرد دو گزینه "Download Live BIOS Check List" و "Search Mainboard BIOS Version" را تیک زده و برای ادامه روی گزینه Next کلیک کنید .

9) بر روی MSI Live Monitor found X BIOS for your mainboard"" کلیک کنید ( X تعداد بایوس های پیدا شده برای مادربرد شماست ) .


 

آپدیت کردن مادربرد از طریق فلاپی در DOS :

 

این روش یکی مطمئن ترین روش های ممکن برای آپدیت کردن بایوس به ویژه در ایران است و همچنین برای آپدیت کردن مادربرد های قدیمی که بعضاَ از Live Update  پشتیبانی نمی کنند بهترین کار استفاده از این روش است .

 

1) در بعضی از مادربرد ها امکانی با نام "BIOS FLASH Protection" وجود دارد که برای آپدیت کردن بایوس می بایست آن را در ستاپ غیر فعال ( Disable ) کنید . این امکان معمولا در قسمت "Integrated Peripherals" و با نام BIOS Protect می باشد .

2) برای شناختن مدل مادربرد و  ورژن بایوس در صفحه POST ( به زبان ساده در صفحه ای که در حافظه و ... چک می شود ) در قسمت بالا سمت چپ شما چیزی شبیه " W6390VMS v2.6 092903 " می بینید که بدین معناست که مدل مادربرد شما MS-6390 و ورژن بایوس فعلی شما 2.6 می باشد . ( در صورتی فرصت دیدن این قسمت را در صفحه POST ندارید می توانید با زدن دکمه Pause یا Break صفحه را نگه داشته و سپس مدل و ورژن فعلی بایوس را تشخیص دهید . )

3) برای دانلود آخرین نسخه بایوس مادربرد خود به اینجا رفته و از سمت چپ صفحه بعد از انتخاب کردن پلتفرم مربوطه ، مدل مادربرد خود را انتخاب کنید و از صفحه باز شده BIOS را انتخاب و ورژن مورد نظر را دانلود کنید .

4) سپس فایل مربوطه از حالت فشرده خارج کرده و با استفاده از روشی که در قسمت آپدیت کردن مادبرد های ABIT توضیح داده شد یعنی DrDOS ، یک فلاپی Bootable ساخته و فایل های مورد نظر را در داخل آن بریزید .


5) سیستم را ریستارت کرده و در ستاپ اولین دستگاه بوت شونده را Floppy قرار دهید .

6) در جلو A:\ عبارت :  A:\FLASHUTILITY BIOSFILE.VER را تایپ کنید .

7) FLASHUTILITY یک فایل با پسوند .EXE و فایل فلش کردن بایوس است ، آن را متناسب با فایلی که بر روی فلاپی ریخته اید  تغییر نام دهید . برای مثال : ADSFI712.EXE .

8) BIOSFILE.VER نسخه بایوسی است که می خواهید آن را جایگزین بایوس فعلی کنید که نام آن با نسخه بایوس به اتمام می رسد را متناسب با فایل بایوسی که بر روی فلاپی ریخته اید ، تغییر نام دهید . برای مثال : A6728ims.210 که 210 نسخه بایوس جدید می باشد .

9) کلید Enter را فشار داده و مطابق دستور العمل های ظاهر شده عمل کنید تا بایوس آپدیت شود .

10) سیستم را دوباره بوت کنید .

11) آپدیت کردن بایوس مادربرد شما به اتمام رسیده است و عملیات با موفقیت انجام شد !

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد